Zalig Kerstfeest!

Zalig kerstfeest! De communiteit in Rotterdam heeft een drukke kerst achter de rug. Op kerstnacht gingen wij van ons convent uit naar vier verschillende kerken in de omgeving Rotterdam, om zo met honderden mensen kerst te vieren en de blijde boodschap te verkondigen van de geboorte van onze Heer.

Een goed deel van ons was in het centrum van Rotterdam, in Het Steiger.

Ook Albertus de Grote in Blijdorp (in het noorden van de stad) kon rekenen op een predikheer, namelijk broeder Jan.

Nog verder naar het noorden, in Schiebroek, ging broeder Richard naar de Verrijzenis van de Heer kerk.

Daarna kwamen twee van onze broeders, Br, Richard en Br. Michael-Dominique nog samen op een vierde locatie, de Eendrachtskapel vlakbij de Witte de Witstraat. Daar konden ze om middernacht nog een Mis in het Engels vieren.

Op de Kerstdag zelf konden we in onze kapel, als communiteit, de Dagmis van Kerst vieren. Br. Jan ging nog uit om elders de Mis op te dragen. Zo kijken we terug op een volle Kerst. Vol met dingen die we gedaan hebben maar ook vol van ontmoetingen, samen zingen, samen bidden, samen het verhaal van tweeduizend jaar geleden opnieuw vertellen en aanhoren.

In de laatste dagen voor Oud & Nieuw blikken we terug op het hele jaar. Houd ons in de gaten voor een overzicht van een aantal hoogtepunten een dezer dagen!

Deel dit bericht