Programma Student Chaplaincy Rotterdam 2023

In de Eendrachtskapel in Rotterdam is het nieuwe academische jaar van start gegaan. Dat gebeurde met een eucharistieviering waarin bisschop Hans van den Hende van Rotterdam voorging.

De stad is de afgelopen weken volgestroomd met nieuwe studenten, van wie een groot aantal uit het buitenland komt. Voor hen is het International Student Chaplaincy bedoeld waar ze wekelijk kunnen samen komen voor de eucharistieviering op zondag. Daarnaast zijn er cursussen en lezingen.

Op 4 September start een nieuwe YOUCAT cursus om jongvolwassen geloofsverdieping te geven en een aantal van hem voor te bereiden op het doopsel, vormsel en/of eerste communie. De bijeenkomsten zijn elke twee weken op maandagavond in het dominicanenklooster aan Hang 19 in Rotterdam. Ze beginnen om 19:30 uur en broeder Michael-Dominique zal de cursus leiden.

De broeders Richard en Stefan verzorgen een drietal bijeenkomsten over de synode die dit najaar in Rome zal zijn. Naast een introductie in het synodale proces met uitleg over de achtergrond, de inhoud en de rol van de Heilige Geest, krijgen de deelnemers ook de kans om zelf te oefenen met het synodale gesprek. De data zijn: woensdag 20 en 27 september en 4 oktober. Aanvang om 19:30 uur in de Eendrachtskapel. De toegang is gratis.

Daarnaast staat dit najaar in de Student Chaplaincy in teken van de Sociale Leer van de kerk. Broeder Richard zal een aantal zondagmiddag aan de hand van de DoCat een aantal bijeenkomsten houden over hoe je in het dagelijks handelen kan leven vanuit belangrijke uitgangspunten als waarheid, rechtvaardigheid en liefde. DoCat is speciaal gericht op jongeren.

En als voorbereiding op Kerstmis neemt broeder Michael-Dominique geïnteresseerde jongvolwassen mee op een retraite. Het is een goede manier om vlak voor het grote feest van de geboorte van Christus los te komen van alle drukte en zich te bezinnen. De retraite is van 17 t/m 19 december. Kosten en locatie worden nog bepaald. Van alle activiteiten is de voertaal Engels.

De dominicanen in Rotterdam zijn verantwoordelijke voor het internationaal studentenpastoraat in de stad. Elke zondag in er om 18:00 uur een eucharistieviering in de Eendrachtskapel (Eendrachtsstraat 95) waar één van de broeders voorgaat.

Deel dit bericht