Prior voor Rotterdam

Het dominicanenklooster in Rotterdam heeft een nieuwe prior. De broeders van het convent van de H. Petrus van Verona kozen afgelopen maandag voor deze taak Richard Steenvoorde (1973) uit hun midden.

Richard werkt als studentenpastor voor de Engelstalige gemeenschap in de Eendrachtskapel in Rotterdam. Daarnaast is hij verbonden aan de KU Leuven waar hij werkt aan een proefschrift over politieke theologie. Zijn vormingstijd in de Orde der Predikers heeft hij in Groot-Brittannië (Cambridge en Oxford) doorgebracht. In augustus 2018 is hij naar Rotterdam verhuisd, waar hij in november van dat jaar priester is gewijd.

Foto: Ramon Mangold

Tijdens de vesperviering op 1 oktober heeft Richard de vereiste eed afgelegd waarmee zijn prioraat formeel is begonnen. Hij bedankte daarbij broeder Piet Magnin voor zijn inzet als huisoverste de afgelopen twee jaar.

In 2018 maakte een gemeenschap van oudere broeders in Rotterdam plaats voor een communiteit met broeders van een jongere generatie. Zij waren tot nu toe te klein in omvang om een prior uit midden te kiezen. Een prior in de dominicanenorde wordt gekozen voor een periode van drie jaar. Hij geeft leiding aan de communiteit en vertegenwoordigt de broeders in het provinciaal bestuur van de orde.

(Foto bovenaan artikel: © Marloes van Doorn)

Deel dit bericht