Predikers on-air: derde zondag in de Veertigdagentijd

Vanwege het Coronavirus zijn dit weekend veel kerkelijke vieringen niet doorgegaan. Ook de komende weken zal dit het geval zijn. Daarom hebben wij, de dominicanen in Rotterdam, nagedacht over hoe we toch trouw kunnen blijven aan onze ‘core-business’, de prediking.

Daarom bieden wij deze zondag een podcast aan met het evangelie van de dag gevolgd door een korte reflectie erop. De muziek die je hoort zijn Gregoriaanse melodieën op dominicaanse wijze. Twee medebroeders, Stefan en Alexandre uit Fribourg, hebben dit gregoriaans ingezongen. Het zijn het introïtus van de Mis van vandaag, Oculi mei, en de Maria-antifoon Ave Regina Caelorum die doorgaans in de Veertigdagentijd ter afsluiting van de Completen (Dagsluiting) wordt gezongen. Het zijn beide eigen dominicaanse melodieën.

In de podcast van vandaag reflecteert br. Richard Steenvoorde op het vierde hoofdstuk van het Johannesevangelie (Joh. 4,5-42). Het evangelie wordt gelezen door Br. Michael-Dominique Magielse.

Foto: Ramon Mangold

Wil je meer weten en horen over de traditionele dominicaanse wijze van het Gregoriaans, kijk dan op het YouTube-kanaal van OP Chant gemaakt door twee student-broeders uit het Zwitserse Fribourg, Stefan en Alexandre.

Deel dit bericht