Pater Jan verlaat Rotterdam

“Wat moet Rotterdam zonder pater Jan, en wat moet pater Jan zonder Rotterdam?” Die vraag stelde pastoraal werker en coördinator van het pastoraal team Rob Lijesen woensdagmiddag aan onze medebroeder Jan van Duijnhoven o.p. Dat was tijdens een eucharistieviering in Het Steiger ter gelegenheid van Jan’s afscheid. Eind deze week verhuist hij naar het dominicanenklooster in Zwolle.

Met een onderbreking van een aantal jaren in Venlo woont ‘pater Jan’ zoals hij steevast in Rotterdam wordt genoemd al meer dan 26 jaar in de Maasstad. Hij is vergroeid met de stad. Straatpastoraat, zorg en inzet voor de armen, de zusters van moeder Teresa en hun lekenmissionarissen, de rozenkrans en het Taizégebed, hadden volop zijn aandacht.

H. Dominicus (beeld: @dominicanen010)

Als enig lid van de vroegere communiteit, bleef Jan in Rotterdam wonen toen zich daar in 2018 een nieuwe groep van jongere dominicanen aandiende. Na twee jaar heeft Jan besloten naar Zwolle te willen verhuizen, waar nieuwe kansen op hem wachten, al valt het afscheid van Rotterdam hem zwaar.

In de afscheidsviering typeerde Rob Lijesen Jan als iemand die de stad Rotterdam, milder, zachter heeft gemaakt. Een prachtig compliment voor onze markante ‘pater Jan’.

Pater Jan en St Jozef
Deel dit bericht