Dominicanen in de Eurekaweek

Eind augustus staat in Rotterdam in het teken van de Eurekaweek, het introductie-event van de Erasmus universiteit om nieuwe studenten te verwelkomen. Duizenden nieuwe studenten uit binnen- en buitenland zoeken hun weg in de stad. Voor het eerst waren ook de dominicanen nadrukkelijk aanwezig in deze Eurekaweek.

Dat begon met dinsdag op de informatiemarkt waar diverse verenigingen en organisaties zich konden presenteren. Samen met een groep vrijwilligers uit de Eendrachtskapel stonden broeders Pawel, Richard en Michael-Dominique met een kraam op de campus. Twee dagen later stonden Richard en Michael-Dominique met het KNR-initiatief “Klooster op wielen” op een festival in het centrum van de stad. De ontmoeting met nieuwe studenten stond centraal.

De straatprediking bracht mij weer terug bij de kern van onze opdracht als predikers

Op zijn blog ‘Missiepost 010‘ schrijft broeder Richard over de Eurekaweek: “Twee dagen ontmoeten, luisteren en preken: het was geweldig. We hadden de kans om met een paar honderd jongeren te spreken. De gesprekken gingen van praktische vragen tot diepgaande theologische problemen. (…) De straatprediking bracht mij weer terug bij de kern van onze opdracht als predikers: te gaan daar waar mensen zijn om te preken voor het zielenheil van de mensen.” 

De dominicanen in Rotterdam zijn verantwoordelijke voor het internationaal studentenpastoraat in de stad. Elke zondag in er om 18:00 een eucharistieviering in de Eendrachtskapel (Eendrachtsstraat 95) waar een van de broeders voorgaat. De vieringen zijn in het Engels. Daarnaast organiseren de broeders cursussen en lezingen en zijn er bijeenkomsten om elkaar te ontmoeten.

Deel dit bericht