Diakenwijding

Op zaterdag 16 november zal bisschop Hans van den Hende van Rotterdam onze medebroeder Michael-Dominique Magielse o.p. door handoplegging en gebed tot diaken wijden. Dat gebeurt tijdens een eucharistieviering in de HH. Laurentius en Elisabethkathedraal in Rotterdam. In die viering zal tevens Melchior Kerklaan voor het bisdom Rotterdam tot permanent diaken worden gewijd.

Je bent harte uitgenodigd om deze bijzondere plechtigheid met ons mee te vieren:
Wanneer: zaterdag 16 november
Aanvang: 11.00 uur
Plaats: HH. Laurentius en Elisabethkathedraal Mathenesserlaan 305 te Rotterdam

Na afloop van de viering is er gelegenheid de nieuwe diakens te feliciteren en elkaar te ontmoeten.

Michael-Dominique begon in september 2009 aan de Priester- en Diakenopleiding Bovendonk in Hoeven als priesterkandidaat voor het bisdom Breda. Hij rondde deze opleiding in 2015 af. In datzelfde jaar trad hij in bij de dominicanen. Na zijn noviciaat in Cambridge (VK) verhuisde Michael-Dominique naar het dominicanenklooster in Huissen en studeerde hij achtereenvolgens aan de VU in Amsterdam (Religie en Media), en de faculteit katholieke theologie van Tilburg University (Liturgiewetenschappen). Aan deze universiteit doet hij promotieonderzoek naar de invloed van de digitale cultuur op het vieren van de liturgie. In augustus vorig jaar verhuisde Michael-Dominique met andere jongere dominicanen naar Rotterdam waar ze wonen in het klooster van H. Petrus van Verona, naast Het Steiger. In deze kerk legde hij een maand geleden zijn plechtige geloften in de dominicanenorde af.

We willen je vragen in deze tijd van voorbereiding voor de wijdelingen te bidden.

Foto: door Ramon Mangold tijdens de viering van de plechtige professie van Michael-Dominique op 07 september 2019 in Het Steiger in Rotterdam.

Deel dit bericht