De Sociale Leer van de kerk is voortdurend in beweging

Op zaterdag 21 september verzorgde broeder Richard een gastcollege tijdens de start van het nieuwe seizoen van de Tour of Faith van het bisdom Rotterdam. De bijeenkomst was bij de blauwe zusters in Den Haag aansluitend op een Eucharistieviering waarin bisschop Van den Hende hoofdcelebrant was.

In zijn gastcollege sprak br. Richard over de Social Leer van de kerk waarmee de kerk haar nauwe verbondenheid met de wereld tot uitdrukking brengt. “De sociale leer, omdat hij zo verbonden is met de samenleving, is voortdurend in beweging”, vertelt Richard. De principes van de leer veranderen niet, zegt hij, maar ze moeten steeds opnieuw worden gepast.

Het bisdom Rotterdam maakte een verslag van dit gastcollege en plaatste dat op zijn website. Je kunt het hier lezen.

Tour of Faith is de maandelijkse ontmoeting met geloofsgesprek van het bisdom Rotterdam. Klik hier als je daar meer over wilt weten.

Br. Richard is studentenpastor van een internationale gemeenschap van jongeren die elke zondagavond om 18.00 uur bij elkaar komt in de Eendrachtskapel in Rotterdam voor de het vieren van de Eucharistie. De voertaal is Engels.

Deel dit bericht