Broeder Stefan, lector en acoliet

In het dominicanenklooster van Fribourg (Zwitserland) heeft broeder Stefan Ansinger uit handen van de Nederlandse provinciaal René Dinklo de aanstellingen van lector en acoliet ontvangen. Dat gebeurde in een eucharistieviering waarin Dinklo de hoofdcelebrant was.

Stefan is een student-broeder van de Nederlandse provincie van dominicanen. Hij studeert filosofie en theologie aan de universiteit van Fribourg, net als zijn Nederlandse broeder Augustinus. Ze wonen daar samen met student-broeders uit diverse provincies, zoals Zwitserland, Frankrijk en Kroatië. Als Augustinus en Stefan op verlof zijn in Nederland, is het klooster in Rotterdam hun thuis.

Broeder Stefan met provinciaal fr. René Dinklo o.p. (links) en zijn studenten-magister fr. Jacques-Benoit Rauscher o.p. (rechts)

De aanstellingen van lector en acoliet werden vroeger ook wel lagere wijdingen genoemd. Dat is na het Tweede Vaticaanse Concilie veranderd. De aanstellingen zijn een formele stap op weg naar het priesterschap en vinden plaats voordat broeders hun eeuwige professie hebben gedaan in de Orde der Predikers.

Op dit moment heeft de Nederlandse domincaanse provincie zeven student-broeders. Twee dus in Fribourg, vier wonen er in Rotterdam en een in het Mariaconvent in Berg en Dal.

De broeders in Rotterdam feliciteren hun medebroeder Stefan van harte met deze stap!

Een wat uitgebreider bericht vind je op de website van de Zwitserse dominicanenprovincie. Klik hier om naar die website te gaan.

Deel dit bericht