Br. Richard begeleidt studenten naar Rome

Op uitnodiging van de Dominicanessen van St. Cecilia uit Sittard ging broeder Richard als begeleider mee met een internationale studentenpelgrimage naar Rome. Het thema van de reis was ‘Christus Vivit‘, een verwijzing naar het document dat paus Franciscus schreef na afloop van de bijzondere jongerensynode. 

Centraal deze week stond de vraag, Christus leeft, maar leef ik eigenlijk wel echt? Kan ik geloven dat God het beste met mij voor heeft, en wat betekent dat dan weer voor de belangrijke keuzes in mijn leven waar ik als student voor sta? 

De groep verbleef in Bracciano, een oud kinderdorp van de Dominicanessen van Betanië, dat een paar jaar geleden een nieuwe bestemming heeft gekregen als retraite-plaats. Hier werden de bezinningsdagen gehouden. 

Van daaruit werden diverse tochten gemaakt naar Rome. Op maandagochtend vierde de groep bijvoorbeeld de Mis in de Sint Pieter bij het graf van paus Johannes Paulus II. 

Op woensdag nam de groep deel aan de aswoensdag-plechtigheden met paus Franciscus in Santa Sabina. 

Ondanks de toenemende zorg over het corona-virus in Italië, is het een hele mooie reis geworden. Zegt Br. Richard: “Rome is voor mijzelf iedere keer weer een inspirerende stad om naar terug te keren. Met een beetje vitamine ‘R’, kom ik het staartje van de winter wel door.”

Deel dit bericht