Br. Augustinus trapt Nationale Roepingenweek af

Voor het tweede jaar op rij wordt de Nationale Roepingenweek gehouden. Van vandaag 1 november tot en met zaterdag 7 november geven religieuze gemeenschappen en de bisdommen in Nederland speciale aandacht aan de roeping tot het religieuze leven, het priesterschap en het diaconaat. Zo zijn er deze week speciale vieringen en andere activiteiten.

In het Stadsklooster San Damiano van de franciscaanse gemeenschap in Den Bosch werd met een speciale viering de Roepingenweek geopend. Vanuit het Stadsklooster maar ook bij de Benedictinessen in Oosterhout, de Dominicanessen van Neerbosch, en de Trappistinnen in Arnhem wordt dagelijks in de vieringen worden stilgestaan bij deze Roepingenweek. 

In de landelijke media gaf broeder Augustinus de aftrap met een portret over zijn leven als dominicaan in Rotterdam en zijn keuze voor het religieuze leven. In het interview op de website van RTL Nieuws vertelt Augustinus hoe hij als tiener tot geloof kwam, zich liet dopen en uiteindelijk ook zijn roeping tot het leven als dominicaan op het spoor kwam en deze navolgde. Vrijmoedig spreekt hij over wat de keuze voor hem, maar ook voor bijvoorbeeld zijn ouders, betekend heeft. Met zijn 24 jaar is Augustinus op dit moment de jongste religieus in Nederland. In september deed hij in de St. Dominicuskerk in Rotterdam zijn plechtige professie waarmee hij zich voor de rest van zijn leven aan de dominicanenorde heeft verbonden. Het interview op de site van RTL Nieuws kun je hier teruglezen.

Broeder Augustinus tijdens zijn plechtige professie op 5 september 2020 in de St. Dominicuskerk in Rotterdam.

De dominicanen in Nederland laten in deze Roepingenweek ook van zich horen. Naast het interview van Augustinus, staan de roepingsverhalen van de zusters Marga en Marieke online. Ze zijn vorig jaar ingetreden in de congregatie van de dominicanessen van Neerbosch (Nijmegen) en ze zullen op maandag 16 november hun tijdelijke geloften afleggen. Met het oog op de professie bidden de zusters komende week een special rozenkransgebed voor roepingen. De zusters dominicanessen van St Cecilia uit Sittard plaatsen dinsdag 3 november een video online met de titel ‘monnik of zuster worden iets voor mij?’. Op donderdag 5 november kun je met de Rotterdamse broeders Stefan en Augustinus in gesprek tijdens een online Q&A over het religieuze leven. Ze beantwoorden je vragen en zullen getuigen van hun leven als dominicaan. Houd onze Facebook-pagina in de gaten waar wij in de loop van de week een link zullen plaatsen naar deze online Q&A.

Bron: KNR.nl

Meer informatie over het programma van de Nationale Roepingenweek van de Nederlandse religieuzen vind je hier.

Wil je meer weten over het leven als broeder of zuster bij de dominicanen in Nederland, of voel jij je aangetrokken tot het religieuze leven, stuur dan een email naar info@dominicanen010.nl en wij brengen je in contact met een broeder of zuster die je verder kan helpen.

Deel dit bericht