Br. Augustinus nieuw gezicht van ThéoDom

De maagdelijkheid van Maria, is dat een mythe of werkelijkheid? En wat is de onbevlekte ontvangenis? Is Maria een voorbeeld voor christelijke leven? Op deze en vele andere vragen proberen dominicanen uit Frankrijk een antwoord te geven in een nieuwe serie van ThéoDom, over Maria.

ThéoDom is een videoproject dat in 2015 is opgezet door jonge Franse dominicanen, die in hun ontmoetingen met jongeren veel geloofsvragen tegenkwamen. Om aan de vragen tegemoet te komen, bedachten ze een manier waarbij mensen vragen kunnen insturen, waar dan broeders, zusters en leken-dominicanen antwoord op proberen te geven via korte videocatecheses.

De nieuwe serie die 26 april begint, gaat dus over Maria, en deze keer doet daar ook een Nederlandse broeder aan mee, Augustinus uit Rotterdam. Hij heeft een video gemaakt over Maria in het Oude Testament. Huh, hoe kan dat? Maria is toch de moeder van Jezus en die is toch van het Nieuwe Testament? Hoe dat zit legt Augustinus uit in onderstaande video.

Br. Augustinus over Maria in het Oude Testament

In het verleden zijn er series opgenomen over de Heilige Geest, het boek Openbaringen, het huwelijk, de verhouding tussen wetenschap en geloof, kerkgeschiedenis, verschillende manieren om de Schrift te lezen, dood en verrijzenis en het gebed. Deze keer is er een hele serie video’s opgenomen over de geheimen van Maria. Aan deze serie hebben meegewerkt:

Br. Emmanuel Dumont (Lille), Br. Marie-Ollivier Guillou (Marseille), Br. Thomas-Marie Gillet (Lille), Br. Augustinus Aerssens (Rotterdam), Zr. Anne-Claire Dangeard (Poitiers) en Br. Athanase Mina-Athanase Abdelmeseh Said (Caïro/Lyon). 

Ook geïnteresseerd?

Klik hier om je gratis aan te melden om video’s en informatie te ontvangen. 

Deel dit bericht